Välkommen till "Alliansens" hemsida

Välkommen att läsa bakgrunden till Göteborgskubbarnas Fältskytteallians, om 40-års jubileet. Reportage frän 50-årsjubiléet finns i NP 3/2007.

Här finns föranmälan äver Internet

Här hittar du resultaten frän Alliansens alla tävlingar (6 ggr/är) kort efter tävlingarna avslutats.

Mer än en vanlig fältskjutning

Förutom att Alliansen, som tävlingen vanligtvis kallas, är en vanlig fältskyttetävling som genomförs 6 gånger/år så är det en tävling i tävlingen. Vid den sista Alliansen, vanligtvis sista lördagen i oktober, så koras bästa skytt i varje vapengrupp. Dessutom finns fina priser för de bästa skyttarna i varje klass.

Alliansen genomförs från och med Alliansen-3 är 2000 som en poängfältskjutning, men från och med 2005 så genomförs tävling nr 3, Holger Johansons minne som en vanlig fältskjutning fär att hedra Holger Johanson.

Vandringspris per vapengrupp

De bästa skyttarna per vapengrupp (Dam, A, B, C, R) beräknas på de bästa 4 tävlingarna skyttarna presterat under året. Man måste alltså delta minst 4 tävlingar för att kunna vara med och slåss om vandringspriserna. Här summeras antal träff och antal figurer. Segrare blir den skytt som lyckats träffa med flest skott under året.

Vandringspriset beräknas på flest antal träff med särskiljning på flest antal figurer. Detta för att få en rättvis kamp mellan olika klasser. Nytt för 2008 är att vandringspriset beräknas enligt poängfältsräkning, även pä Holger Johansons minne (som i sig inte är en poängfält).

Totalsegrare per klass

De bästa skyttarna per klass (2 & 3) beräknas på de bästa 4 placeringarna skyttarna klarat under året. Man måste alltså delta minst 4 tävlingar fär att kunna vara med och slåss om klasspriserna. Eftersom placeringarna summeras gäller det att få så låg poäng som möjligt på fyra tävlingar. Idealet är naturligtvis fyra 1:a-placeringar som ger 4 poäng och en odiskuterbar klasseger.


Senast uppdaterad: 11-06-06 15:45 av Urban